2014. február 3., hétfő

Burgonyás szilvás gombóc és angyal bügyürű









 Hozzávalók a tésztához:
1 kg burgonya
10 evőkanál liszt
1 tojás
1 evőkanál olaj
1 kiskanál só.

Szilva
Cukor
Őrölt fahéj
Zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, gyúródeszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, olajat és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk ,minden négyzetre egy kisebb kimagozott szilvát teszünk,és gombóccá formázzuk.
A gombócokat bő, lobogó sós vízbe kifőzzük,ha feljönnek a víz tetejére még egy percet hagyjuk,aztán kiszedjük,vajon vagy olajon megpirított, fahéjjal ízesített zsemlemorzsába forgatjuk.
Kristálycukorral meghintjük de a zsemlemorzsába is belekeverhetjük,úgy forgatjuk bele.

Ezt a tésztát használjuk nudli,nálunk angyalbügyürű  készítésére is,az elkészítés után ugyanúgy járunk el mint a gombócnál..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...