2014. február 15., szombat

Csalamádé






Hozzávalók:

•2 fő káposzta
•2 kg uborka
•2 kg paradicsompaprika és zöldpaprika
•1 kg zöld paradicsom
•50 dkg hagyma
 10 dkg só
 30 dkg cukor
 3 dl 10 %-os ecet
 1 kávéskanál nátrium benzoát
•Szemes bors, mustármag, babér levél


A káposztát lesarvaljuk, az uborkát héjastól meggyaluljuk, a paprikákat, zöld paradicsomot és a hagymát vékony szeletekre vágjuk.

Nagy tálban összekeverjük a zöldségeket. Kimérjük a sót, cukrot, natrium benzoátot, rátőltjük az ecetet és kevergetjük amíg feloldodik a cukor és a só, ekkor rálocsoljuk a zöldségekre. Letakarva hagyjuk másnapig közben többször átforgatjuk.
Másnap üvegekbe rakjuk, minden üveg aljára teszünk, fél babérlevelet pár szem borsot, mustármagot és felöntjük a saját levével Nem kell víz annyi levet engednek a zöldségek hogy elég a feltöltéshez. Lezárjuk az üvegeket és mehet a kamrába.

7 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. és még ,az hogy milyen ecet,mert itt 20% van írva fenn meg 10% ? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elza!
      Pótoltam a receptben az ecet és a nátrium benzoát mennyiségét a téves megjegyzést eltávolítottam, hogy ne legyen zavaró:)

      Törlés
    2. Kedves Rozi!
      Nagyon szépen köszönöm :)

      Törlés
    3. Nagyon szívesen, az észrevételeket külön köszönöm.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...