2014. február 3., hétfő

Fatányéros (flekken)




Elkészítés:


A fatányéroshoz sertéskarajt, vagy tarját, vesepecsenyét, bélszínt veszünk.

 Fontos, hogy a hús ne legyen friss vágás, hanem egy-két napos. Személyenként kb.15 dkg húst számítunk.

A húst megmossuk, leszárítjuk minden hártyát, inat letisztítunk róla és másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. Ha karajból készítjük, a szalonnás részt két centinként bevágjuk, hogy a húst ne kapja össze. Kés nyelével jól megveregetjük és legalább két órára jégre tesszük. Sütés előtt só, bors, és pirospaprika keverékével megszórjuk.
A flekkensütő rostélyt bekenjük zsírral vagy olajjal, izzó parázs fölé helyezzük és a hússzeleteket rárakva, mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Rostély hiányában süthetjük teflon sütőben, zsiradék nélkül.

Zsírban, vagy fóliában sült krumplit, rizses borsót, céklát, uborkát, fokhagymamártást kínálhatunk hozzá.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...