2014. február 24., hétfő

Pacal leves




Hozzávalók:
1 kg pacal
2 fej hagyma
1 közepes sárgarépa
5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
1 csapott kanál liszt
2 tojássárgája
1 szegedi paprika
2 dl tej
Só, bors, tárkony
Olaj.

Tálaláshoz: tejföl, csípős paprika.

Az alaposan megtisztított, laskára vágott pacalt, 1 egész fej hagymával, pár szem borssal főni tesszük.
A sárgarépát (murkot) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, olajon az apróra vágott hagymával, paprikával megdinszteljük, majd forró vízzel felengedjük.Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, tárkonyt, sóval, borssal egy kevés Erős Pistával ízesítjük.
A tojás sárgákat a liszttel, és tejjel elsúroljuk, és besűrítjük vele a levest.
A megfőtt pacalt levétől leszűrjük, letisztáljuk, és a leveshez adjuk.
Ecettel vagy citromlével savanyítjuk. Tejföllel, és csípős paprikával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...