2014. február 3., hétfő

Saláta leves




Hozzávalók:
2 db szép fej saláta
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt
3-4 db tojás (lehet több is )
tej, 2 dl tejföl,só,bors,cukor,ecet.


A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, csíkokra vágjuk,vagy kézzel kisebb darakákra széttépjük. A szalonnát apró kockára vágva  kiolvasztjuk, és ropogósra sütjük, a tepertőjét kiszedjük. A szalonnazsírba beletesszük az apróra vágott hagymát,üvegesre pirítjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felengedjük forró vízzel. A fokhagymát apróra vágjuk és a leveshez adjuk.Felforraljuk, belerakjuk a salátát és néhány perc alatt puhára főzzük.
A lisztből tejjel, habarást készítünk és besűrítjük a levest. A levest néhány lobbanás után levesszük a tűzről.
Egy tojássárgáját elkeverünk a tejföllel, rámerünk a levesből, majd a leveshez adjuk. A megmaradt tojásfehérjét és két -három egész tojást kis sóval felverjük, palacsintasütőben kevés zsiradékon mindkét oldalán megsütjük. A tojáslepényt kis kockákra vágjuk és a szalonnapörccel együtt a levesbe tesszük.Megsózzuk, borsozzuk majd annyi cukorral és ecettel fűszerezzük, hogy kellemesen édeskés-savanykás legyen. Zöldkaprot vágunk apróra és a leves tetejére szórjuk, aki nem kedveli el is hagyhatja, de nagyon finom íze lesz a levesnek tőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...