2014. július 30., szerda

Zöldpaszuly,(zöldfuszulyka)leves


Hozzávalók:

50 dkg zöld paszuly
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 szelet zeller
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál liszt
Só, pirospaprika, bors
Petrezselyem zöld
1 tojás, tejföl, ecet

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az apróra vágott hagymát és a felaprított zöldségeket pár percig dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a zöldpaszulyt, átkeverjük a zöldségekkel, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük forró vízzel, lassú tűzön puhára főzzük.
A lisztből világos rántást készítünk és besűrítjük vele a levest. 1 tojást felverünk és rácsurgatjuk a levesre. Levesszük a tűzről, kevés ecettel ízesítjük, rátesszük az apróra vágott petrezselyem zöldet és tálaljuk. Tejfölét kínálunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...