2014. november 22., szombat

Brassói aprópecsenye




Hozzávalók:
 Személyenként:
15 dkg hús, lehet bélszín, csirkemell, tarja
1 nagyobb krumpli

Én most 5 személyre készítettem, ahhoz írom a hozzávalókat.
80 dkg sertéspecsenye
5 nagyobb krumpli
10 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
5-6 nagyobb gerezd fokhagyma
Só, bors, piros arany paprika krém
Petrezselyem zöld

Egy kevés zsíron a szalonnát és az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rárakom a falatnyi kockára megvágott húst, amit fehéredésig pirítok, hozzáteszem a megvágott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezem, felöntöm kevés forró vízzel és lefedve mindig kevés vizet öntve alá, puhára párolom.
Amikor a hús megpuhult, egy kevés piros aranyat teszek hozzá, összekeverem, és nagy lángon lefőzöm róla a vizet, zsírjára sütöm.

Amíg a hús készül, megtisztítom a krumplit, kockákra megvágom és forrásban levő sós vízben 10 percig főzöm, leszűröm, majd forró olajban szép pirosra sütöm.
Hozzákeverem a brassói húshoz, meghintem petrezselyem zölddel, friss káposztasalátával tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...