2014. december 14., vasárnap

Csülkös babfőzelék


 Hozzávalók:
Egy fél csülök
egy kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
pár szem bors, 1 babérlevél.

Mindezeket egy fazékban főni tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és lefedve puhára főzzük.

Babfőzelékhez:
 0,5 kg szárazbab
1 nagy kanál zsír vagy olaj
2 kanál liszt
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
Só, bors, pirospaprika
1 evőkanál paradicsom paszta
Tejföl.

Az előző este beáztatott babot, puhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, lehet darált pirospaprika is, paradicsom pasztát majd  a babot, fűszerezzük, ráhintjük a lisztet, összekeverjük, és kevés hús lével (amiben a csülköt megfőztük) felengedjük. Néhány percig együtt pároljuk. 
A csülökről levesszük a húst, szépen felszeleteljük és tálaljuk.
Tejfölet kínálunk hozzá és friss kenyérrel a legfinomabb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...