2016. szeptember 9., péntek

Pepperoni paprika télire


A paprikákat alaposan megmossuk, szárát levágjuk, csak egy kis csonkot hagyunk rajta, majd előkészített tiszta üvegekbe rakjuk, amibe már tettünk, szemes borsot, mustármagot, kapormag, 1 babérlevelet, ha van koriander mag, ha nincsen el is maradhat.

Mivel ez a paprika csemege, nem csípős, ezért minden üvegbe tettem egy jó csípős paprikát, így enyhén csípős lesz az egész üveggel.

 

Elkészítjük a levet:

3 l víz

1 l. 9 %- os ecet

6 evőkanál cukor

4 evőkanál só

Natrium-benzoat

 

A vizet a cukorral, sóval tartósítószerrel felforraljuk, hozzáöntjük az ecetet és forrón a paprikákra öntjük, nem zárjuk le az üvegeket, hogy tudjuk pótolni a levet, amit a paprikák magukba szívtak. Mikor már nem kell több levet tölteni, lezárjuk az üvegeket.

Száraz dunsztba, jól betakarva hagyjuk kihűlni.

 

7 megjegyzés:

  1. A Na-benzoátot nem utólag kell a tetejére tenni, nem szalicil. Hozzá kell keverni felöntés előtt a léhez, hogy feloldódjon!

    VálaszTörlés
  2. De legjobb ha nem tesz senki ezekből a rákkeltő tartósítószerekből

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erős túlzás rákkeltőnek nevezni a nátrium benzoátot.

      Törlés
  3. Hánykiló paprika kell ehhez a léhez?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen! Amennyi paprikád van, az alapján készíted a levet. Egy 7 dl-es üveghez 3 dl lére lesz szükséged, de berakod a paprikákat az üvegbe, feltöltöd vízzel, letöltöd és megtudod mennyi lére lesz szükséged.

      Törlés
    2. Helyes, helyes !!! Így van ! (Hogy mennyi szőke van ezen a világon... !?: / Egy '60-as féfi Marosvásárhelyről)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...