2014. február 3., hétfő

Saláta leves



Hozzávalók:

2 db szép fej saláta
10 dkg füstölt szalonna,
1 közepes fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt
3-4 db tojás (lehet több is)
tej, 2 dl tejföl, 

Só, bors, paprika, cukor, ecet.


A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, csíkokra vágjuk, vagy kézzel kisebb darabkákra széttépjük. A szalonnát apró kockára vágva  kiolvasztjuk, és ropogósra sütjük, a tepertőjét kiszedjük. A szalonnazsírba beletesszük az apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felengedjük forró vízzel. A fokhagymát apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Felforraljuk, belerakjuk a salátát és néhány perc alatt puhára főzzük.
A lisztből tejjel, habarást készítünk és besűrítjük a levest. A levest néhány lobbanás után levesszük a tűzről.
Egy tojássárgáját elkeverünk a tejföllel, rámerünk a levesből, majd a leveshez adjuk. A megmaradt tojásfehérjét és két - három egész tojást kis sóval felverjük, palacsintasütőben kevés zsiradékon mindkét oldalán megsütjük. A tojáslepényt kis kockákra vágjuk és a szalonnapörccel együtt a levesbe tesszük. Megsózzuk, borsozzuk majd annyi cukorral és ecettel ízesítjük, hogy kellemesen édeskés-savanykás legyen. Zöld kaprot vágunk apróra és a leves tetejére szórjuk, aki nem kedveli el is hagyhatja, de nagyon finom íze lesz a levesnek tőle.






15 megjegyzés:

  1. Немае перекладу на українську мову.тому рецепт не можливо прочитати.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Unknown!
      Több hozzászólásod van magyarul a blogon, amire úgy is válaszoltam. De ha az oldal aljára görgetsz, ott van a fordító: Translate, épp most néztem meg és van ukrán nyelv is. Sajnos én nem tudok ukránul, hogy tudjam lefordítani.

      Törlés
    2. Салатний суп





      Інгредієнти:

      2 красивих салату з головою
      10 дкг копченого бекону,
      1 середня головка цибулі,
      4 зубчики часнику,
      2 столові ложки борошна
      3-4 яйця (можна більше)
      молока, 2 дл сметани, сіль, перець, цукор, оцет.


      Салат ретельно промиваємо, обсушуємо, нарізаємо соломкою або ріжемо вручну на дрібніші шматочки. Бекон розтопити, нарізати дрібними кубиками і обсмажити до хрусткої скоринки, вийнявши крихту. Подрібнену цибулю покласти в сало, обсмажити в склянці, посипати червоним перцем і розчинити в гарячій воді. Часник подрібнити і додати в суп, довести до кипіння, додати салат і варити кілька хвилин до м’якості.
      З борошна з молоком зробити піну і загустити суп. Після кількох спалахів суп знімають з вогню.
      Один жовток змішати зі сметаною, додати в суп і додати в суп. Білки, що залишилися, і два-три цілих яйця збити з невеликою кількістю солі і обсмажити їх з двох сторін у нежирній духовці для млинців. Яєчню нарізати невеликими кубиками і викласти в суп разом з беконом. Зелений кріп ріжемо невеликими шматочками і посипаємо зверху суп, хто не любить може залишити, але суп буде від нього дуже смачним.

      Törlés
    3. Nagyon finom. Nagymama a tányérba1-1 kanál főtt rizset tett,úgy merte rá a levest,nagyon szerettük.

      Törlés
  2. Nagyom finom a leves.Koszonom a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, köszönöm szépen:)

      Törlés
    2. Elfelejtettem, szoktuk egy kis rizset is tenni🙂

      Törlés
  3. Egyszeru es nagyszeru! Anyukam is igy keszitette, en tolle tanultam.

    VálaszTörlés
  4. Az anyam sem csinalta jobban,mint ahogy sikerult.Lehet furcsa,en szoktam sutni diszno hust,kicsit koverebbet,a melle eszem savanyusag helyett.Imadom,probaljak ki.Koszonom.

    VálaszTörlés
  5. Imádom a saláta levest, így fogom elkészíteni. Köszönöm szépen a receptet.

    VálaszTörlés
  6. Hany liter viz kell a salata leveshez?! Vagyis mennyi forró vízzel kell felnőttnek?!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Rozi a leves biztos finom. Én amatőr szakácsként a habarasba nem tettem levest csak simán bele raktam és kevertem az eredmény... Nem fényes. Esetleg ha bele írja mert így nem jó

    VálaszTörlés
  8. Kedves Névtelen! Ha a leírás alapján készíted, olyan lesz mint a fényképen. A tojásos tejfeles habarásba fontos a meleg levesből merni( hőkiegyenlítést végezni) különben kicsapódik és szavaidat idézve, nem lesz fényes.

    VálaszTörlés
  9. Imádom, nagyon finom leves

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...