2014. július 23., szerda

Rántott csirkecombok, krumpli gombával tálalva




Hozzávalók:
Csirke alsócomb, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, bors paprika.
Olaj a kisütéshez.

A konyhakészre előkészített csirkecombokat, só bors és paprika keverékével megszórjuk, hagyjuk állni legalább egy órát, majd a nedvességet leitatjuk róla, így a sütés során nem válik le a panír. Először lisztben, kevés sóval felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő forró olajban fedő alatt kezdjük sütni, majd fordítás után a fedőt levéve sütjük tovább, addig hagyjuk sülni, amíg szép aranybarna nem lesz.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, frissen forrón tálaljuk.
Bármilyen köret, saláta illik hozzá, én most krumpli gombával tálaltam.

Krumpli gomba

A nyers héjas krumpliból, almaszeletelő segítségével kialakítjuk a gomba formát.
 Egy tálkába tegyünk kevés olajat és sót, keverjük össze, és ebben forgassuk meg a krumplikat, hagyjuk benne kicsit állni.
Sütés előtt a tetejét fűszerezhetjük borssal, pirospaprikával.
Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük szép pirosra.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...