2015. január 1., csütörtök

Cordon bleu



Hozzávalók darabonként:

1 szelet disznókaraj, de lehet borjú, pulyka vagy csirkemellből is készíteni.
1 szelet gépsonka
1 szelet szendvics sajt
Tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
Fűszerek: só, bors, paprika
Olaj a sütéshez

A hússzeleteket szép nagy szeletekre klopfoljuk, nylon zacskóban szoktam, így nem szóródnak szét az esetleg leszakadt húsdarabkák.
Kiterítem a konyhaasztalra, megszórom só, bors és fűszerpaprikával. Mindenik szeletre teszünk egy szelet gépsonkát és arra a szendvics sajtot, ha nincsen szendvics sajtunk, akkor megreszeljük a sajtot. Összefogjuk, és szépen felgöngyöljük, a végeit bedugdossuk, mint a töltött káposztánál.
 Ha azonnal szeretnék sütni, akkor fogpiszkálóval megtűzdeljük, én mindig hamarabb elkészítem, akkor szépen összetapad, és nem kell tűzdelni.
Egyenként lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, a végeit kétszer is belemártjuk a tojásba majd a zsemlemorzsába, így nem folyik ki a felolvadt sajt. Bő nem túl forró olajban szép pirosra sütjük. Forgatáskor nem szabad átszúrni, alányúlva fordítjuk meg, mert a megszúrt résznél kifolyik a sajt.
Tálalásnál ferdén szeleteljük. Lehet egytálételnek is melegen használni, de kiváló hidegtálak díszítésénél is.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...