2015. március 9., hétfő

Sonkás-sajtos tészta



Hozzávalók:

500 g színes tészta
250-300 g füstölt főtt sonka
1 nagyobb fej hagyma
1 kisebb pirospaprika
Só, bors
Reszelt sajt a tetejére
Olaj

A tésztát sós vízben puhára főzzük, levétől leszűrjük.

Az apró kockákra felvágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csíkokra megvágott paprikát, kevés ideig együtt dinszteljük, majd hozzátesszük a kockákra megvágott sonkát, és pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük az előzőleg megfőtt, levétől lecsepegtetett tésztát és jól összeforgatjuk.

Forrón tálaljuk, és a tetejét meghintjük reszelt sajttal és hagyjuk, amíg szépen ráolvad a forró tésztára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...