2017. október 8., vasárnap

Csirke sütőzacskóban sütve, spirál pityókával





Hozzávalók:

1 csirke
1 fej hagyma
1 fej fokhagyma
Egy fél kaliforniai paprika
Só, bors, paprika

A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Só, bors, paprika keverékével mindenhol bedörzsöljük, belül is. Fokhagyma gerezdekkel megtűzdeljük, (mellébe, combjaiba beleszúrunk és belenyomunk egy-egy gerezd fokhagymát). A többi fokhagymát a hagymával, paprikával a hasüregébe tesszük.
Sütőzacskóba helyezzük, nem teszünk zsiradékot, mert annyi kiolvad, hogy jó zamatos lesz, szádát bekötjük, tepsibe helyezzük, hústűvel a felső felét megszurkáljuk, hogy a képződött gőz tudjon eltávozni és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Nekem 1 óra alatt megsült, ezért nem írok órát, mert függ a csirke nagyságától és persze a sütőtől is.
Spirál pityókával és rizzsel, savanyúsággal tálaltam.

Spirál pityóka (krumpli)

Szép egyenlő hosszúkás pityókákat, választunk. Megtisztítjuk, megmossuk és hústűvel vagy hurkapálcikával hosszában átszúrjuk, majd spirál alakúra körbevágjuk.
Forró olajban megsütjük, megszórjuk sóval, kihúzzuk a pálcikát és tálaljuk.



 Párolt rizs receptje itt: Párolt rizs



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...